top of page
IMG_0081 (2).JPG

VERLOOP INSCHRIJVINGSPROCEDURE EERSTE JAAR 2024

Inschrijven in BimSem, hoe gaat dat in z'n werk? Voor eerstejaars werken we in de regio Mechelen met een specifieke aanmeldprocedure. Deze procedure is dezelfde bij alle Mechelse scholen waar een leerling zich in het eerste jaar wil inschrijven. Hoe loopt die dan?

Maart:
25 maart (14.00 u.) - Start digitaal aanmelden eerstejaars.

Ouders van leerlingen die volgend schooljaar in het eerste middelbaar starten, kunnen hun kind aanmelden bij de scholen van hun voorkeur. Dit doe je via de website aanmelden.school. Op deze website geef je best meerdere scholen op in volgorde van voorkeur. Beperk je zeker niet tot een school! Goed nieuws: er zijn geen slechte scholen in Mechelen, al vinden we BimSem zelf wel een beetje de beste school...

De voorrangsregeling voor broers en zussen of kinderen van personeel bestaat nog steeds. Je dient hiervoor het rijksregisternummer van de oudere broer of zus in te geven - zo ben je zeker van een plaatsje in ons eerstejaar.

April:

19 april (14.00 u.) - Einde digitaal aanmelden eerstejaars

Aanmelden kan je gedurende een drietal weken. Het maakt niet uit wanneer een toekomstige eerstejaar wordt aangemeld als het maar gebeurt voor het einde van de aanmeldingsperiode. 

Mei:
7 mei - Meedelen toewijzing

De ouders ontvangen een e-mail met daarin de school waaraan de toekomstige leerling is toegewezen. Je weet met andere woorden waar je (voorlopig) naar school zal gaan. Komt er een plaatsje vrij in een school die hoger staat in je top-lijstje, dan krijg je daar melding van. Je kan dan (maar moet niet) voor de nieuwe school kiezen. 


8 mei - Communicatie vanuit BimSem

Ben je aan BimSem toegewezen, dan contacteren wij jou per e-mail. Hou dus zeker je mailbox (en spamfolder) in de gaten. We geven je dan verdere informatie over hoe je je plaatsje op BimSem kan verzilveren. We willen immers van jou horen dat je écht voor BimSem kiest. We vragen je ook al een bijkomende vragenlijst in te vullen en meteen terug te sturen. Zo brengen we alles in orde om onze nieuwe eerstejaars in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. 


15 mei - Inschrijving

Leerlingen die aan BimSem zijn toegewezen komen zich effectief inschrijven in de school. Dit kan tussen 13.30 u. en 17.00 u. EN tussen 17.30 u. en 20.30 u. 

Niet aangemeld?

Ben je niet aangemeld? Vanaf  14 mei 2024 starten de vrije inschrijvingen voor het eerste jaar in de regio Mechelen. Ook dit gebeurt via de website aanmelden.school. Deze leerlingen worden aan de wachtlijst toegevoegd. Dit is enkel zinvol voor leerlingen die nog geen toewijzing kregen in of nog niet op de wachtlijst staan van onze school.
 

IMG_1587.JPG

Meld je hier aan:

bottom of page