top of page
Oudleerlingenbar

OUD-LEERLINGENBOND

BimSem is de samensmelting van twee scholen met een rijke traditie: het Klein Seminarie (opgericht in 1830) en de Katholiek Normaalschool Mechelen (opgericht in 1879), het latere Berthoutinstituut. Sinds de fusie in 1988 vormen de twee scholen samen BimSem (het Berthoutinstituut – Klein Seminarie).

Met een werking die teruggaat tot 1896, vertegenwoordigt de oud-leerlingenbond (OLB) reeds meer dan een eeuw de vroegere leerlingen van zowel de stichtende scholen ‘Sem’ en ‘Bim’, als van de fusieschool BimSem. In die hoedanigheid spreekt de OLB namens de 7 000 oud-leerlingen van de drie scholen die momenteel in Vlaanderen, Franstalig België en over de hele wereld. De OLB houdt de rijke tradities van de drie scholen in ere, voorziet een forum voor de oud-leerlingen om elkaar te ontmoeten en ondersteunt de huidige leerlingen en werking van de school.

Wil je graag mee in de bestuursraad van de OLB zitten? Heb je een vraag over de werking van de OLB? Of wens je een belangrijke melding te plaatsen over een oud-leerling. Contacteer dan onze OLB via onderstaande button.

Oudleerlingendag

OUD-LEERLINGENDAG

BimSem organiseert jaarlijks een mooie oud-leerlingendag op school waar we verschillende afstudeerjaren in de kijker zetten. 

Door de huidige coronamaatregelen moeten wij onze oud-leerlingendag van 2022 helaas schrappen en verplaatsen naar volgend schooljaar.

Library

TORENBLAZER

BimSem publiceert een eigen schoolmagazine Torenblazer. Wij publiceren drie edities waar je in het begin van het schooljaar als leerling kan voor intekenen. Ook oud-leerlingen zijn trouwe abonnee en genieten van de interviews, artikels, nieuwsberichten, weetjes, activiteiten... en meer op onze school! Met meer dan 800 abonnees mogen we best trots zijn op ons schoolblad.

In 2018 publiceerden we ook een unieke, luxe-editie ter gelegenheid van de renovatie van onze Aloysiuskapel.

bottom of page