top of page

ONZE TROEVEN

Een uitstekende bereikbaarheid, ruim studieaanbod, uniek kader, groot aanbod middagactiviteiten, CLIL, een groot sportcomplex... Ontdek waarom het de moeite waard is om leerling te zijn op onze school.

RUIM STUDIEAANBOD

In het eerste jaar zijn er twee optiemogelijkheden 1A Klassieke Talen en 1A Moderne Talen en Wetenschappen.

 

Vanaf het tweede jaar kan je kiezen uit 6 basisopties:

  • Economie en organisatie

  • Klassieke talen

  • Maatschappij en welzijn

  • Moderne talen en wetenschappen

  • Sport

  • STEM-wetenschappen

Vanaf de tweede graad is er een ruim aanbod aan richtingen uit de doorstroomfinaliteit. Daarenboven bieden we ook een economische en sportieve richting aan uit de dubbele finaliteit.

BEREIKBAARHEID

De school is uitstekend bereikbaar met bus, fiets of trein, ook voor wie van wat verder komt. Station Nekkerspoel is op wandelafstand van de school, in minder dan twee minuten ben je aan drie verschillende bushaltes en de fietsostrade naar Antwerpen loopt langs de school.

https___static.gva.be_Assets_Images_Upload_2020_08_31_8fe69158-eb8b-11ea-a0a7-8b6fb00d2810

ACTIEVE SCHOOL

BimSem staat bekend voor een lange middagspeeltijd van 12.05 u. tot 13.20 u. Omdat de leerlingen kunnen genieten van zo'n lange pauze, bieden wij een ruim aanbod aan middagactiviteiten aan. Dit varieert per jaar, maar wij zorgen voor ieder wat wils. Denk aan voetbal, basketbal, haken en breien, schaken, ping pong, toneel, beeld, skaten, bakken, stille studie...

middagactiviteit schaken

MOOIE INFRASTRUCTUUR

BimSem staat voor innovatie. Wij hechten veel belang aan onze gebouwen en dat vertaalt zich in verschillende renovaties in de afgelopen 5 jaar. De meest recente renovatie is ons groots sportcomplex (2022) waar vier sportzalen, een fietsenkelder en extra studieruimte beschikbaar zijn.

opening sportcomplex 2022

CAFETARIA

In onze vernieuwde cafetaria kan je terecht voor een warme maaltijd (soep, salad bar, warme maaltijd en dessert) of belegd broodje. Geniet rustig van je middageten en wees welkom van 12.05 u. tot 13.10 u.

eten in het cafetaria

LAPTOPPROJECT

Samen met onze partnerscholen binnen de vzw KOMO gaat BimSem jaarlijks op zoek naar de beste laptop aan een zo voordelig mogelijke prijs. Zo hebben onze leerlingen extra 'power' om de leerstof mee te ontdekken en weten ouders dat ze waar krijgen voor hun geld.

INTERNAAT

BimSem onderscheidt zich van de andere Mechelse scholen door de aanwezigheid van een internaat. Als je in BimSem school loopt, kan je er voor kiezen om door de week op school te logeren. Naast tijd en ruimte voor studie wordt er ook een uitgebreid pakket aan activiteiten aangeboden om je sociale, sportieve en culturele vaardigheden scherp te stellen.

internaatgebouw
bottom of page