top of page

BEGELEIDING

In BimSem staan wij met verschillende teams en personen voor jou klaar om je te helpen tijdens te schoolloopbaan.

graadcoördinatoren en leerlingenbegeleiding

LEERLINGBEGELEIDING

In BimSem word je begeleid op je tocht naar jongvolwassenheid. Dit gebeurt in de eerste plaats door je kennis over te dragen, vaardigheden aan te leren en attitudes bij te brengen.

Deze tocht verloopt niet voor iedereen even makkelijk. Soms duiken er medische problemen op, raak je in de knoop met jezelf of loopt het thuis niet van een leien dakje. Tegelijk kan het zijn dat je op school met een medeleerling in conflict komt. Of misschien hebben je leerkrachten de indruk dat je ondanks hard werk voor de school te zwakke resultaten haalt. Ook dan staat BimSem voor je klaar en kijken we samen of we kunnen bijdragen aan een oplossing.

huiswerkklas

HUISWERKKLAS

Leerlingen van de eerste en tweede graad kunnen na schooltijd naar de huiswerkklas komen: dit op maandag, dinsdag en donderdag tussen 16.15 u. tot 17.15 u.  


Hoewel een intensieve persoonlijke niet mogelijk is, voorziet BimSem in de huiswerkklas een leraar-begeleider om de leerling te motiveren en te helpen:

  • bij het organiseren van haar / zijn schoolwerk; 

  • bij het plannen van taken en lessen; 

  • bij het studeren. 

STUDIEMENTOREN

In de loop van je schoolloopbaan op BimSem zal je geleidelijk een eigen studiemethode ontwikkelen. De klastitularis en de vakleerkrachten helpen je waar nodig. Als we vaststellen dat je ondanks duidelijk aanwezige inspanningen toch ondermaats scoort, dan maken we een afspraak voor jou bij een van onze studiementoren. Samen met jou nemen ze je studiemethode onder de loep en geven ze tips om je studierendement te verhogen.

STUDIEMETHODE PAUL MAES

Om je te begeleiden in de overgang van de lagere school naar het middelbaar krijg je in het eerste jaar lessen over hoe je het best kan studeren. Op BimSem vertrekken we vanuit de studiemethode van Paul Maes. Deze leermethode bestaat uit zes stappen. Ze wordt je vanaf het eerste trimester van het eerste jaar bijgebracht. Op de afbeeldingen hieronder zie je de stappen van deze methode. Dit geheel hangt als metersbreed bord in de meeste klassen.

bottom of page