top of page
20220902_140011.jpg

WELKOM TOEKOMSTIGE BIMSEMMER!

Overweeg jij om te starten in BimSem? Dat is een goede keuze! Wij maken je graag wegwijs in onze school. Speciaal voor jou hebben we alle informatie voor onze nieuwe eerstejaars hier gebundeld!

BIMSEM?!

BimSem staat voluit voor Berthoutinstituut - Klein Seminarie. Wij zijn een grote school (en internaat) aan de rand van de historische Mechelse binnenstad. We zijn blij dat we al onze leerlingen de nodige ruimte voor ontwikkeling kunnen bieden. Dat mag je letterlijk nemen, we hebben veel plaats. Maar meer nog proberen we onze leerlingen figuurlijk ruimte te bieden om te worden wie ze willen zijn. Wil je meer weten over wie BimSem is en waar we voor staan, klik dan zeker even op 'Onze school' in de menubalk!

bbd18d1a-99ea-4a9f-b550-17f3b8c6936e.jpg

SCHRIJF JE IN VOOR EEN VAN DE TWEE INFODAGEN

INFODAG 7 OKTOBER 2023

Met een focus op leerlingen uit het 6de leerjaar

Op zaterdag 7 oktober gooien we onze schoolpoorten open om ons voor te stellen aan de oudste leerlingen van de lagere school. We maken mogelijk toekomstige BimSemmers (en hun ouders) wegwijs in onze gebouwen en leggen uit wat dat 'middelbaar' nu precies inhoudt. We laten ook zien hoe we van onze jongste leerlingen echte BimSemmers maken en wat dat dan wel precies inhoudt.

 

Om alles in vlotte banen te kunnen leiden, is het maken van een afspraak noodzakelijk. Zo hebben we rustig de tijd om onze toekomstige leerlingen alle aandacht te geven die ze verdienen. Een drukke agenda of nog een andere schoolbezoek in te plannen? Een rondleiding duurt circa 1 uur. 

 

De infodag van oktober reserveren we voor leerlingen uit het 6de leerjaar. Zit je in het 5de leerjaar? Dan ben je hartelijk welkom op de infodag in maart. 

 

Reserveer hieronder (weldra) je plaatsje!

INFODAG 9 MAART 2024

Zowel voor leerlingen uit het 5de als het 6de leerjaar

Op zaterdag 9 maart stelt BimSem zich voor aan de vijfdejaars die al eens willen weten wat BimSem nu precies is en niet kunnen wachten tot oktober van het volgende schooljaar. We ontvangen ook nog zesdejaars die op het punt staan zich aan te melden via aanmelden.school. 

Ook voor de infodag van maart is inschrijven noodzakelijk.  

 

Tijdens de voormiddag kunnen leerlingen van het 5de of 6de jaar een rondleiding inboeken (bezoek aan de school, lokalen,...) onder leiding van een leraar van 9u - 12u. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Deze rondleidingen zijn volzet. Leerlingen die nu in het 5de leerjaar zitten nodigen we van harte uit op onze infodag in oktober 2024. Leerlingen van het 6de leerjaar die nog een rondleiding wilden krijgen, maar geen plaatsje meer hebben kunnen bemachtigen mogen een mail sturen naar info@bimsem.be.

In de namiddag kunnen leerlingen van het 6de leerjaar twee proeflesjes inboeken tussen 12u30 en 16u. Een proefles duurt 40 minuten. Ze hebben de keuze uit verschillende vakken o.a. Latijn, STEM, techniek, wiskunde, sport,...

Reserveer hieronder je plaatsje vanaf 7 februari 13.00 uur!

AANMELDPROCEDURE

Voor eerstejaars werken we in de regio Mechelen met een specifieke aanmeldprocedure. Hieronder geven we je de grote stappen:

STAP 1 - AANMELDING
In de aanmeldingsperiode (start meestal in maart en eindigt ergens midden april) melden ouders hun zoon of dochter aan via de website van aanmelden.school. Ze maken op deze website een top 3/4/5 van scholen waar de voorkeur naar uit gaat. 
Het maakt niet uit wanneer een toekomstige eerstejaar wordt aangemeld in deze periode, als het maar tussen die start- en eindmoment is!

STAP 2 - TOEWIJZING

In mei krijg je te horen aan welke school uit je toplijstje je bent toegewezen. Eerst krijg je een e-mail van aanmelden.school, wat later volgt een mail van je toekomstige school. 

STAP 3 - INSCHRIJVING

Je ouders worden op school uitgenodigd om de inschrijving te verzilveren. Daarmee is je plaatsje volledig van jou.

NIET AANGEMELD?

Ben je niet aangemeld? Midden mei starten de vrije inschrijvingen voor het 1ste jaar in de regio Mechelen. Deze leerlingen worden aan de wachtlijst toegevoegd. Dit is enkel zinvol voor leerlingen die nog geen toewijzing kregen in of nog niet op de wachtlijst staan van onze school.
 

Meer info vind je op onze inschrijvingspagina voor eerstejaars.

aanmeldprocedure tijdlijn2.JPG

BROCHURE EERSTEJAARS

Ontdek alle informatie over je toekomstige school in één handige brochure!

JOUW GOUDEN TRIO ALS EERSTEJAAR

Het is altijd even zoeken op school wie je kan aanspreken voor welke aangelegenheid. Wij zetten de drie belangrijkste personen voor jou als kersverse eerstejaar graag op een rij! Ben je nog op zoek naar andere contactpersonen op school? Neem eens een kijkje in de rubriek 'onze school > wie is wie?'

directeur J. Moons

J. MOONS

Directeur eerste graad

Meneer Moons is het gezicht van onze eerste graad. Hij heeft een drukke agenda, maar je kan hem contacteren indien je graag wenst te veranderen van studierichting of een probleem wil aankaarten.

Graadcoördinator P. Jacobs

P. JACOBS

Graadcoördinator eerste graad

Meneer Jacobs is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen rond je studie, leraren, klasgenoten, bepaalde regelingen voor jouw afwezigheid... Hij ziet ook toe op het in orde zijn met je taken voor school en op de naleving van de schoolafspraken.

Oana Zaiu

O. ZAIU

Afwezigheden

Mevrouw Zaiu is verantwoordelijk voor de afwezigheden op school. Heb je een doktersattest, afwezigheidsbriefje of andere melding van afwezigheid? Stuur het via mail of deponeer het in de graadbrievenbus in de gang van het Aloysiusgebouw.

Students During Break

INTERNAAT

BimSem is meer dan een secundaire school. Wij hebben ook een schoolgebonden internaat met een eeuwenoude traditie. Je verblijft in een mooie studentenkamer in het authentieke kader van het Thomas- en Michielsgebouw. Het internaat is samen met vrienden leren en leven. Het internaat is dan wel eeuwenoud, het is springlevend!

Het internaat staat open voor leerlingen van BimSem en de andere scholen van VORM. Word jij binnenkort een deeltje van onze internaatsfamilie?!

Basisopties voor het tweede jaar

Basisopties voor het tweede jaar

Basisopties voor het tweede jaar
Video zoeken...
Alle categorieën
Alle categorieën
Education
BimSem - Kies voor Klassieke Talen

BimSem - Kies voor Klassieke Talen

01:59
Video afspelen
Basisoptie Economie & Organisatie

Basisoptie Economie & Organisatie

04:58
Video afspelen
Basisoptie Moderne talen & wetenschappen

Basisoptie Moderne talen & wetenschappen

03:03
Video afspelen
Basisoptie STEM wetenschappen

Basisoptie STEM wetenschappen

01:45
Video afspelen
bottom of page