top of page

STARTEN OP 1 SEPTEMBER

Tof dat je er over nadenkt om volgend schooljaar in BimSem te starten. Doorloop onderstaande stappen en wordt BimSemmer in 1, 2, 3. We hopen je op 1 september te mogen verwelkomen!

STAP 1 - JE INFORMEREN

Een goede studiekeuze maak je niet zomaar. 

 

Wat zijn je interesses?

Wat wil je later doen?

Ben je liefst met theorie of met toepassingen bezig?

Wil je meer weten over BimSem? Check dan waar onze school voor staat en kom naar de infodag!

STAP 2 - JE REGISTEREN

Je weet wat je volgend jaar wil studeren en wil naar BimSem komen?

 

Registreer je vanaf 15 mei om 13.00 u. van thuis uit via onderstaande link. Vul het online formulier in. Op basis van je gegevens uit dit register nodigen we je begin juli uit voor een mogelijke inschrijving.

Heb je geen computer thuis? Dan ben je die dag ook op school welkom. We zorgen voor een laptop zodat je ook vlot kan aanmelden. Wil je dit op school komen doen, dan bel je tussen 1 en 10 mei naar school om dit te melden. Zo weten we hoeveel laptops we moeten voorzien. We verwachten je dan om 12.30 u. op school.

STAP 3 - INSCHRIJVEN

Op 1 juli contacteren we de kandidaat-leerlingen op basis van de gegevens uit de registratielijst. Indien er geen plaats is, laten we dat die dag ook weten. Vergeet je dus zeker niet te registeren (zie stap 2), dan kunnen we je contacteren voor een afspraak!

STARTEN IN JANUARI

Starten in een nieuwe richting of school doe je best op 1 september. Uitzonderlijk kan het verstandig zijn om een overstap te maken met Kerstmis. De uiterste datum om van studierichting te veranderen is hoe dan ook 15 januari. 

Wil je graag in januari naar een nieuwe studierichting komen in BimSem, doorloop dan volgende stappen.

STAP 2 - JE REGISTREREN

Je weet zeker dat je na Kerstmis wil starten in BimSem?

 

Registreer je vanaf 10 december om 13.00 u. van thuis uit via onderstaande link. Vul het online formulier in. Op basis van je gegevens uit dit register contacteren we potentiële kandidaten.

Heb je thuis geen computer, dan kan je ook langs komen om je te laten registreren aan het onthaal van de school. Ze vullen dan samen met jou het aanmeldformulier in.

STAP 1 - ALLES AFWEGEN

Overstappen midden in het schooljaar is niet zo evident. Je klasgenoten hebben immers al heel wat ervaring in de studierichting waar jij aansluit. Een nieuwe school en klas is ook wel wat aanpassen. Kortom, denk goed na over een mogelijke overstap. Pols zeker bij je huidige klastitularis over de mogelijke overstap. Misschien kan je ook aan de klassenraad advies vragen.

Wil je naar BimSem komen? Check dan goed waar de school voor staat!

STAP 3 - JE INSCHRIJVEN

Hebben we plaats, dan contacteren we je in de tweede week van de kerstvakantie. We nodigen je uit voor een gesprek op school of voor een teamsgesprek. We proberen je inschrijving zo snel mogelijk in orde te brengen.

 

Vaak hebben we pas zicht op beschikbare plaatsen na de vakantie als we horen dat een BimSemmer een overstap maakt en er een plaats vrij komt. Zo lang we je niet contacteren, hebben we spijtig genoeg geen plaats.

bottom of page