top of page
IMG_1587.JPG

WELKOM OP BIMSEM

BimSem is een school. Maar wat voor een school? Dat laten we je graag ontdekken. Klik hieronder door naar de info die je zoekt. Misschien ben jij binnenkort wel een BimSemmer?!

OVER ONS

MENSELIJK - MOTIVEREND - MAATSCHAPPIJGERICHT - EN MEER...

BimSem is een middelbare school in Mechelen. Er wordt dus, net zoals in alle middelbare scholen, les gegeven. Gelukkig blijft het daar niet bij. Samen met jou zoeken we naar de dingen die je weten te boeien en naar de zaken waar je talent voor hebt. Dit doen we vanuit onze visie op jouw toekomst.


In BimSem willen we je helpen een eigen koers uit te zetten. Waar wil je naar toe? Hoe wil je daar raken? Wat vind jij belangrijk? Het is door jezelf en de wereld rondom je goed te kennen dat je deze vragen kan beantwoorden. Om je hierbij te helpen, schept BimSem binnen het kader van de katholieke dialoogschool ruimte voor ontwikkeling. Dat doen we niet enkel door de vele studierichtingen die je in BimSem kan kiezen, maar vooral door een dynamische leeromgeving waarin veel leerruimte wordt geboden, passende verwachtingen worden gesteld, veel kansen worden gegeven.

BimSem wil jou en je klasgenoten veel en waardevolle kennis, inzicht en vaardigheden bijbrengen. Actief bezig zijn met de leerinhouden is daarbij heel belangrijk. Door dingen te kennen en te kunnen beschik je over heel wat troeven bij het uitbouwen van jouw toekomst.


Kortom, in BimSem valt er heel wat te leren en te leven! BimSem schrijft zijn schoolnaam met een grote S in het midden, een wat eigenzinnige spelling. Onze visie en aanpak, de keuzes voor zwaartepunten die BimSem maakt, zijn dat misschien ook een beetje.

INFORMATIE PER JAAR

INFO 1STE JAAR

Wil jij graag starten als kersverse BimSemmer? Ontdek hier alle info voor jou!

INSCHRIJVEN 1STE JAAR

Ben je overtuigd van onze school? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en je in te schrijven voor het eerste middelbaar. Dit gebeurt via een aanmeldingsprocedure.

INFO 2-6DE JAARS

Kom je van een andere school en maak je een overstap naar BimSem? Bieden wij een studierichting aan die je elders niet kan vinden? Ontdek alle info voor je overstap vanaf het 2de middelbaar hier.

INSCHRIJVEN 2-6DE JAAR

Ben je overtuigd om de overstap te maken naar BimSem of bieden wij jouw studierichting op maat aan. Dan is het tijd om je in te schrijven!

bottom of page