top of page
Zoeken
  • carlovanrompaey

Projectweek bij BimSem!

Bijgewerkt op: 9 mei 2022

In BimSem vinden we het belangrijk dat onze leerlingen goede keuzes kunnen maken. We ondersteunen daarin door hen praktisch aan de slag te laten gaan.


Daarom organiseren we voor onze eerstejaars de projectweek ‘Ontdek je talent’. In BimSem hebben leerlingen de keuze tussen 5 basisopties. Maar we geven ze ook de kans om te proeven van de basisopties die andere scholen aanbieden. Deze week is dus gevuld met allerlei activiteiten om onze leerlingen kennis te laten maken met de negen basisopties die in het tweede jaar in de A-stroom bestaan.


Na een kennismaking met al deze basisopties op maandag, dinsdag en woensdag, konden de leerlingen twee basisopties naar keuze verder uitdiepen op donderdag en vrijdag. Voor de basisopties die BimSem niet in huis heeft, konden we terecht in Colomaplus, TSM of Ursulinen Mechelen.


Een leerrijke week dus vol praktijkervaring. Zo starten de leerlingen een fictief bedrijf, leren ze met een microscoop micro-organismen bestuderen, oefenen ze hun computationeel denken door te programmeren en nog veel meer.

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klasdag

Comments


bottom of page