top of page
Zoeken
  • cuy625

Het is projectweek!

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2023

We zullen via diverse workshops en lezingen met de leerlingen aan de slag gaan en vandaag stond het thema mensenrechten centraal.


We zijn de dag gestart met 4 lezingen van gastsprekers.


Eva Demaré legde ons uit hoe 11.11.11 te werk gaat en waarom het belangrijk is om ons wereldwijd in te zetten op mensenrechten. Eva is zelf Policy Officer Human Rights and Foreign Policy van 11.11.11.


We kregen een aangrijpende getuigenis te horen van Ava Basiava. Zij is een burgerrechtenactiviste die zich inzet in vrouwenrechten in Iran. Ze vertelde ons aangrijpende verhalen van mensen die dicht bij haar hart zitten en actie voerden voor hun eigen rechten. Soms met met gevaar voor eigen leven. Toen Ava vertelde over haar vrienden die vermoord zijn door het Iraans regime werd het muisstil in de klasgroep.


Daarnaast kwam ook onze oud-leerling Daniyela Ekmen aan het woord. Zij is een filosofe die de leerlingen op een theoretische manier uitlegde wat de filosofische achtergrond van mensenrechten is.


Als laatste hadden we een medewerker Agentschap Integratie en Inburgering op bezoek, namelijk Andisheh Khashefi om meer te vertellen over mensenrechten in het algemeen met de nadruk op de toestanden in haar thuisland Iran.

279 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klasdag

Comments


bottom of page