top of page
Zoeken
  • vdd026

Poëziewedstrijd 2022

Er zijn nog zekerheden in het leven: eind januari zetten Vlaanderen en Nederland poëzie in de kijker met de jaarlijkse Poëzieweek. Ook BimSem doet mee. Alle leerlingen en leerkrachten kunnen deelnemen aan onze poëziewedstrijd. Het thema is ‘natuur’. Dat is ook het thema van de internationale Poëzieweek.


Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur.


We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.


Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.Stuur je gedicht(en) vóór 28 februari 2022 naar taal@bimsem.be en maak kans op een boekenbon! Je mag ze ook aan je leerkracht Nederlands afgeven in de klas.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Klasdag

Comments


bottom of page