Met de jaarlijkse vastenvoettocht zamelt BimSem fondsen in om projecten in het Zuiden mee te ondersteunen. Daan en Kirsten, twee leerlingen die lid zijn van Chiro Muizen, stelden voor om een deel van de opbrengst te gebruiken om een project in Tanzania te steunen. In de paasvakantie brachten zij met hun Chirogroep een bezoek aan het project. Ze bezorgden ons volgend verslag:

“Zoals jullie weten zijn Kirsten en ik deze paasvakantie op inleefreis naar Tanzania geweest. Daar zijn wij twee weken ondergedompeld geweest in de Afrikaanse cultuur.

We hebben op twee weken tijd ontzettend veel gedaan. We brachten een bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis waar de dokters met weinig middelen toch hun uiterste best doen om de patiënten zo goed mogelijk te helpen. We hebben daar ook medicijnen afgegeven die we van een Belgische dokter hadden gekregen. We brachten een bezoek aan een weeshuisje waar we materiaal hebben afgegeven en de kinderen hebben geanimeerd. We zijn ook langs geweest in een middelbare school en twee lagere scholen. Op de middelbare school hebben wij een les mee gevolgd; op de lagere scholen hebben wij spelletjes gespeeld met de leerlingen.

Tot slot hebben wij het waterproject bezocht. Dit is het project dat het 3de en het 5de jaar van Bimsem steunt. Wij willen jullie hier nogmaals hartelijk voor bedanken! Dit project verandert het leven van de 6 000 inwoners van Endallah drastisch. Door de waterpompen in het dorp kunnen de kinderen naar school gaan in plaats van drie uur te wandelen. De mensen daar zijn jullie dan ook ontzettend dankbaar en in naam van heel het dorp moesten wij jullie bedanken. En hopelijk kan met het geld van de vastenvoettocht het project zo snel mogelijk afgerond worden.”