Onze voetballers van de eerste graad hebben hun halve finale van het Vlaams kampioenschap veldvoetbal gewonnen tegen een ploeg van Redingenhof Leuven (topsportschool voetbal!)! Een dikke proficiat aan onze miniemenploeg én hun gedreven coaches en ploegverantwoordelijken: Jeroen, Michiel en Jorien. Voor het eerst in de geschiedenis van onze school – fusieschool en aparte scholen voorheen – bereiken onze ‘eerstegraadssjotterkes’ de Vlaamse finale.

Onze jongens wisten het ook nu weer zeer spannend te houden. Al vrij snel kwamen ze 1-0 voor dankzij een eenmansactie van Manito. Ze wisten drie periodes lang hun voorsprong te behouden. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de laatste periode van 17,5 minuten kwam BimSem sterk onder druk te staan. Licht concentratieverlies en hands net voor doel leverde onze tegenstanders een penalty op en het werd 1-1. Gelukkig kon Arne er snel daarna 2-1 van maken en even later scoorde ook Thomas.

Zeven minuten voor het einde maakte Redingenhof de aansluitingstreffer en werd het 3-2. Na zeven ‘bibberminuten’ kwam het verlossende eindsignaal en de ontlading. Op naar de Vlaamse finale die plaatsvindt op woensdagnamiddag 4 mei. We proberen een ruime supportersdelegatie samen te stellen.

Proficiat Manito, Arne, Thomas, Jani, Bereket, Ward, Ilias, Nilo, Lode, Tuur, Yannick, Flosel en Jelmer!

foto