Onze vierde, vijfde en zesdejaars Latijn zijn op 3 mei samen twee dagen naar Trier getrokken. Een leerrijke ervaring die hen allemaal zeker zal bijbleven. Je kan alle verslagen van de leerlingen lezen via onderstaande links. 
“Op 3 en 4 mei zijn we met het 4de, 5de en 6de jaar naar Trier gegaan voor het vak Latijn. Toen we daar aankwamen hebben de vijfdejaars ons een uitleg gegeven over de ontstaansgeschiedenis van Trier in de gietende regen. Daarna zijn we met zen allen naar het ‘Rheinisches Landesmuseum’ gegaan in Trier en moesten we daar een opdracht maken over de verschillende museumstukken. Na deze opdracht gingen we naar het amfitheater en dan naar het geboortehuis van Karl Marx, de Barbarathermen, de Veemarkt…  Tegen het einde van de dag gingen we terug naar het jeugdhotel om te eten en om even uit te rusten.

In de avond trokken we er nog op uit voor onze ‘Trier by night’-wandeling langs verschillende gebouwen.

De tweede dag stonden de Keizerthermen, de Porta Nigra, de Dom en de Basilica op het programma. Ikzelf moest een rondleiding geven in de Basilica. Ik had niet zo veel stress op voorhand, maar ik hoopte wel dat mijn groep zeer aandachtig en geïnteresseerd zou zijn. Dit waren ze ook. Iedereen luisterde goed en leek nog wel geïnteresseerd. Ik vond het niet gemakkelijk om een gidsbeurt te doen over een plaats waar je zelf nog nooit geweest was, zeker wanneer ik het moest hebben over de drie verschillende orgels niet wetende waar ze hingen en hoe ze er effectief uitzagen. Verder was het ook niet altijd gemakkelijk om de hele uitleg buiten te doen. Al bij al ben ik best tevreden over mijn gidsbeurt.”

Benieuwd naar alle verslagen? Klik dan op onderstaande links.

Verslagen 4e jaars 

Verslagen 5e jaars 

Verslagen 6e jaars