Vorige week woensdag 25 november brachten enkele leerlingen van het tweede jaar een bezoek aan het Mechels Broek. Jasper Visterin (2MWI) schreef een korte tekst over de uitstap en zijn persoonlijke ervaring. 

Een uistap vol verrassingen

Het Mechels Broek ziet er steeds beter uit door de hulp van BimSem.

Onze school organiseert, als naschoolse activiteit, de zogenaamde beheerswerken. Deze werken kunnen gaan van het bijeendrijven van kuddes dieren tot het leefbaarder maken van het leefgebied van vogels.

Op 25 november 2015 werden de paden van het Mechels Broek vernieuwd. Dit gebeurde door het versnipperen van hout, het hout dat eerder was gewonnen om het leefgebied van vogels leefbaarder te maken. Vogels willen graag vijanden zien aankomen en dat kan niet met bomen in de weg.
Met verschillende kruiwagens vol versnipperd hout legden ze nieuwe wandelpaden aan. Dankzij dat nieuwe laagje hout kunnen bezoekers weer zorgeloos wandelen of joggen. De ondergrond is lekker zacht en dat voelt goed onder je voeten!

Op het einde van de dag werden sommige leerlingen beloond met een cinematicket. Oh en niet te vergeten, als middagmaal kregen we allemaal een lekker broodje smos. Een geslaagde uitstap!

Jasper Visterin (2MWI)