Onder leiding van economieleerkrachten Marleen De Neve en Kristof Joossen nemen 2 teams van BimSem deel aan de wedstrijd Generation Euro Students’ Award, een internationale wedstrijd georganiseerd door de Europese Centrale bank.

In de eerste ronde moesten beide teams een quiz afleggen over de euro, de Europese Centrale Bank, het Eurosysteem en het monetair beleid. Deze ronde hebben beide teams met glans doorstaan en ze plaatsten zich voor de tweede ronde. Beide teams behoorden tot de 20 beste teams van Vlaanderen.

Om de tweede ronde goed in te zetten werden de leerlingen en leerkrachten op 15 november 2017  ontvangen op de hoofdzetel van de Nationale Bank van België.  Hier ontmoetten ze specialisten die hen uitleg gaven over het monetair beleid van de Europese Centrale bank.

Nu, in de tweede ronde, moeten beide teams op een originele manier proberen uitleggen wat monetair beleid is en waarvoor het dient.  Vervolgens moeten ze een beslissing nemen alsof ze de Raad van Bestuur van de Europese centrale bank zijn. Een hele uitdaging maar de moeite waard om deel te nemen want het winnende Vlaamse team wint een tweedaags bezoek aan de Europese Centrale Bank te Frankfurt.


V.l.n.r Houda Berrada (6ECMT), Marie Janssens (6ECMT), Rania El Jaouadi (6ECMT), Diana Icho (6ECWI), Eden Emlek (6ECMT), Davinya Ermagan (6ECMT), Emma Ekmen (6ECMT), Daniyela Ekmen (5ECWI)