“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”, met deze betekenisvolle slogan start de bezinning voor de derdejaars. Directeur Jürgen Huyghe gaf een mooie toespraak met de nadruk op vriendschap, verbondenheid en zelfontplooiing. Hierna volgden verschillende lezingen door leerkrachten en leerlingen. Er was ook een moment voor muziek en zang opgevoerd door de leerlingen van het derde jaar. Lees hieronder meer over de teksten en opvoeringen tijdens de viering.

Félicie uit 3WETa startte de viering met een mooi pianostuk Tea House Moon. Hierna volgde een verwelkoming van Directeur Jürgen Huyghe: “Voel jezelf welkom in de school en in je klas. Wees geen enkeling, doe mee. Wees niet te verlegen. Voel je hier thuis. Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden, leer ze ontdekken bij elkaar. Iedereen heeft ogen om het goede in anderen te zien, kijk naar het goede. Iedereen heeft handen om te werken en te bouwen aan een betere school, doe mee. Iedereen heeft een hart om een beste vriendin voor een ander te zijn, wees een vriend.”

Brecht uit 3LATb bracht het nummer Chariots of Fire op de gitaar, gevolgd door verschillende lezingen van leerkrachten en leerlingen. Een pakkend nummer Hallelujah door Britt uit 3SPWa met gitaarbegeleiding door Noah uit 3ECOa bracht de zaal in stilte.

Afsluiten deden we met het nummer River Flows in You op de piano door Phillipine uit 3LATb en wensen van leerlingen en leerkrachten.

Wensen van leerlingen

  • Geef ons leerkrachten die niet bang zijn van de leerlingen, die geen schrik hebben van de slimme of brutale, de stille of de kritische.
  • Geef ons leerkrachten die écht zijn, die zich laten kennen, in wie ze zijn en wat ze willen en van waaruit ze leven, die interesse hebben voor hun vak en vooral voor ons.
  • Geef ons leerkrachten die bereikbaar zijn als we het moeilijk hebben.

Wensen van leerkrachten

  • Geef ons leerlingen die niet alleen werken als en omdat het moet, maar die durven vragen stellen.
  • Geef ons leerlingen die kunnen luisteren naar andere meningen, die iets over hebben voor elkaar en die het beste uit zichzelf durven bovenhalen.

We willen graag nogmaals alle leerlingen en leerkrachten bedanken voor hun inzet tijdens deze startviering!