Naar jaarlijkse gewoonte vond voorbije woensdag op 31 mei onze sportapotheose plaats. Dat is traditioneel het slotfeest van de sportwerking van onze school. Tijdens deze “apotheose” vinden de finales van de sportcompetities plaats: voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Daarna verzamelen alle leerlingen

 

en personeelsleden op de speelplaats voor een “show” met als voornaamste ingrediënten: dans, turnen, hoogspringen en het uitreiken van de bekers aan de verdienstelijkste sporters van dit schooljaar. Tijdens de “sportapotheose” worden ook de cheques uitgereikt met de bedragen die de leerlingen inzamelden tijdens de vastenacties voor projecten in de Derde Wereld.

Eregast dit jaar is KV Mechelen-speler Jordi Vanlerberghe. Jordi is oud-leerling van BimSem en zal de voetbalfinale fluiten. Twee klassen uit het zesde jaar zullen strijden om de felbegeerde BimSemBeker. Jordi zal na de wedstrijden ook de sportbekers uitreiken.

BimSem steunde dit jaar vier projecten in de Derde Wereld. Hiervoor zamelden de leerlingen maar liefst € 15 312 tijdens de vastenactie, een recordbedrag. Ze lieten zich sponsoren voor de vastenvoettocht of zetten allerlei acties op om fondsen te verzamelen voor “hun” project. De leerlingen van het 1ste jaar steunen een project in Gambia. Kinderatelier Kuntangdafero (= de vlinder) leert kinderen om spelend te leren, te musiceren, te tekenen … Begeleid door drie jonge mensen uit het dorp kunnen kinderen hun talenten ontplooien in de Kuntangdafero.

De leerlingen van het 2de en het 3de jaar steunen een project in Haïti. De vzw FINADO organiseert vooral school- en voedingsprojecten en wil helpen bij sanitaire voorzieningen en peterschappen voor de meest extreme arme gezinnen in de afgelegen dorpen. Verder wil de vzw ook steun bieden bij het herstellen van waterpompen na de doortocht van orkaan Matthew.

De leerlingen van het 4de en het 5de jaar steunen een project in Senegal. Dit project heeft vooral tot doel ervoor te zorgen dat de jongeren in het dorp (Bagaya) aan de slag blijven. Verder wil dit project ook helpen bij de aankoop van een ambulance, de aanleg van een marktplein, het opstarten van een installatie voor het verwerken van mango’s …

De leerlingen van het 6de jaar kiezen zelf een project. De meeste klassen kozen voor het project in Bagaya, Senegal.

De opbrengst van deze sobere maaltijd gaat naar het project “Keten van Hoop” dat zich vooral richt op het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidzorg  voor kinderen.

De cheques worden tijdens de sportapotheose uitgereikt aan de projectverantwoordelijken.