Onze school mag na lang beraad de oude kapel van ons Klein Seminarie vernieuwen. Het plafond, de muren en zuilen zijn dringend aan vernieuwing toe en worden tot in de puntjes gerestaureerd. De kapel werd tot vorig jaar gebruikt als polyvalente ruimte voor maaltijden, vieringen en activiteiten. De duur van de werken wordt geschat op twee jaar tijd. 

jurgen_verbouwig_kapel‘Het was in feite onze bedoeling om bij de renovatie van ons Aloysiusgebouw enkele jaren terug ook de kapel te restaureren. Helaas liep het dossier vertraging op. Na een lijdensweg van 15 jaar is dit dossier eindelijk aan de uitvoering toe. Er was onder meer discussie over een zeldzame marmerschildering van 1840. Daar zal nu slechts een vierkante meter worden gerestaureerd, de rest overschilderd’, vertelt directeur van de eerste graad Jurgen Moons.

Polyvalente ruimte voor 1.200 leerlingen

Als de restauratie voltooid is, zal de kapel zoals voorheen gebruikt worden als polyvalente ruimte. ‘We gebruiken de kapel voor lezingen, vieringen en concerten. De akoestiek is heel goed’, besluit Jurgen.