Hou je van taal? Zoek je troost of herkenning in literatuur? Zetten deze bizarre tijden je ertoe aan om je gevoelens op papier te zetten? Misschien heb je dan zin om deel te nemen aan de poëziewedstrijd die BimSem ook dit jaar weer organiseert. Het thema is ‘samen’, net als het thema van de poëzieweek voor Vlaanderen en Nederland.

“We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.”

(www.poezieweek.com)

Stuur je gedicht(en) vóór 9 maart 2021 naar taal@bimsem.be en maak kans op een boekenbon! Je mag ze ook aan je leerkracht Nederlands afgeven in de klas.