Op woensdag 20 november trok onze voetbalploeg miniemen (Warre, Yassir, Saifu-Dien, Otis, Rayane, Juul, Ferre, Gábor, Yenten, Seppe T., Seppe D.,Emiel en Mathiz) naar Deurne om te gaan strijden voor de provinciale titel. In de eerste ronde wonnen ze al hun wedstrijden waardoor ze als sterkste school van Mechelen naar de tweede ronde doorstootten. In de tweede ronde versloegen ze zowel Ekeren als Sjabi Puurs.

Tijdens de finale maakten onze jongens het spannend. Turnhout begon zeer sterk en wist al snel een goal te scoren. Alleen stonden ze daarbij wel buitenspel en werd het doelpunt bijgevolg geannuleerd. Het sterkte onze jongens wel om snel in de tegenaanval te gaan. De verdediging van Turnhout bestond uit enkele snelle en grote mannen waardoor het niet zo simpel was om door te breken. Tot Seppe T. na een voorzet van Otis liet zien hoe snel hij is en ze niet konden volgen. Hij kwam alleen voor doel en werkte mooi af. 1-0 in het tweede kwart.

Na een pauze en soms wat gemener spel van de tegenpartij wist Turnhout toch door onze verdediging te breken en werd het 1-1. Er volgden nog enkele gevaarlijke trappen richting ons doel, maar Juul (onze keeper) was in uitstekende vorm en deed de ene fantastische redding na de andere.
We vochten terug en ook wij creëerden enkele mooie kansen. De uiteindelijke beslissende 2-1 kwam opnieuw door een voorzet van Otis. Ferre werkte verder af en zijn schot rolde mooi binnen.

Het mooie samenspel en de vlotte communicatie tussen onze spelers vielen ook deze wedstrijd weer op.

Een dikke proficiat aan de spelers en aan beide coaches: Jeroen De Meutter en Jorien Torfs! Op woensdag 29 april spelen onze miniemen in Deurne voor de titel van Vlaams Kampioen. Allen welkom om hen aan te moedigen!