De voetbalploeg van de eerste graad jongens van BimSem won op woensdagnamiddag 4 mei op overtuigende wijze de finale van het Vlaams kampioenschap veldvoetbal voor scholen met 4-1 tegen de provinciaal kampioen van West-Vlaanderen: Sint-Rembert Torhout.

Ook tijdens de finalewedstrijd wisten onze jongens het spannend te houden. BimSem ging stomend van start en creëerde heel wat kansen, maar kon er geen enkele verzilveren. Naar het einde van de eerste periode (er werden 4 periodes van 17,5 minuten gespeeld) kwam Sint-Rembert meer in de wedstrijd en dwongen ook zij een aantal kansen af. Zo werd het in de tweede periode 1-0 voor Sint-Rembert. BimSem bleef niet bij de pakken zitten en toonde zijn mentale weerbaarheid door er voluit voor te blijven gaan. Onze jongens werden beloond voor hun noeste arbeid en in de derde periode werd het al snel 1-1 met een mooie actie van Arne Pörtner. Kort daarna maakte Manito er 2-1 van en dan leek de veer bij Sint-Rembert gebroken. BimSem dikte nog aan tot 4-1 met goals van Tuur Hannon en Jelmer Ceuppens. Zo werd onze ploeg terecht Vlaams kampioen veldvoetbal bij de miniemen.

De miniemenploeg van BimSem stond onder de deskundige leiding van leerkracht-coaches Jeroen De Meutter en Michiel Van den Borre en ploegverantwoordelijke Jorien Torfs. Een dikke proficiat aan Manito Garcia Coviella, Arne Pörtner, Thomas Liekens, Jani Rousseau, Bereket Berings, Ward Colebrants, Ilias Ben Ziane, Nilo De Vos, Lode Op de Beeck, Tuur Hannon, Yannick Aps, Flosel Pashaj, Jelmer Ceuppens, Alexander van Domburg, Shane Peersman en hun coaches!

Voor BimSem is het de eerste keer in de geschiedenis van de school dat de miniemenploeg Vlaams kampioen voetbal wordt. Een ‘historische’ gebeurtenis dus.