De coronacrisis is voor niemand gemakkelijk. We hebben dit schooljaar dan ook extra ingezet op acties om de samenhorigheid en de verbondenheid levendig te houden én te vergroten. De klassen die extra positiviteit gezaaid hebben -winnaars van de KIP-actie- én de klassen die massaal veel paaseitjes verkocht hebben ten voordele van de verfraaiing van onze nieuwe speelplaats werden op 28 mei culinair verwend met een coronaproof bbq in de buitenklas van de school.

Terugblik op de actie: de kip of het ei?

Zo was er ons “Plan KIP – Kracht In Positiviteit” in het kader van de 16de Vlaamse Week tegen Pesten. Zowel onze leerlingen op school als thuis (afstandsonderwijs voor graad 2 en 3) kregen door onze KIP in het voorjaar 5 uitdagingen voorgeschoteld die voor een extra dosis positiviteit en samenhorigheid moesten zorgen, met als ultieme apotheose de lancering van onze ‘masked Bimmer’. Welke klasgroep ontmaskerde de KIP? Het bleek om mevr. De Schoenmaeker, leerkracht Beeld, te zijn. De klas uit elke graad die de vijf uitdagingen tot een goed einde bracht én de ‘masked Bimmer’ ontmaskerde, wachtte een mooie verrassing op 28 mei.

De leerlingen konden in de maanden januari en februari ook kiezen tussen 5 projecten om de speelplaats te verfraaien. In totaal werden er 754 stemmen uitgebracht, waar drie winnaars uit naar voor kwamen:

  • een vaste muziekinstallatie voor de speelplaats;
  • enkele mooie picknicktafels (ook bruikbaar als buitenklas);
  • de afboording en heraanleg van de perken op de speelplaats Zandpoortvest.

Om deze projecten te financieren verkochten de leerlingen in de aanloop naar Pasen paaseitjes. De paaseierenactie liep als een trein en er werd zo maar even € 7000 winst gemaakt. De winst werd verdubbeld door de school en zo investeren we € 14000 in de verfraaiing van de speelplaats.

De best verkopende klas per graad en de best verkopende leerling (per graad) werden in de bloemetjes gezet. Ondertussen werden ook de perken op de speelplaats Zandpoortvest al letterlijk in de bloemetjes gezet.

Op vrijdag 28 mei was het zover: een feestdag voor de klassen die dit jaar bijzonder veel inspanningen geleverd hebben op KIP- of EI-vlak. De lesdag werd voor hen opgefleurd door een feestelijke lunch. De klassen die extra positiviteit gezaaid hebben -winnaars van de KIP-actie- én de klassen die massaal veel paaseitjes verkocht hebben ten voordele van de verfraaiing van onze nieuwe speelplaats werden culinair verwend met een coronaproof bbq in de buitenklas van de school. Het ging om de leerlingen van 1MTWG, 1KTB, 3 LOSA/B, 4 WETA, 5 LOSB of 6 SPWE. Zij mochten dus voor één dag hun lunchpakket vergeten.