Het team ECBimSem, bestaande uit Daniyela Ekmen, Ellen van Hove (6ECWI), Kostas Coutsoubas, Laurie Obiango en Zaynab Oulad Ali (6 ECMT) en economie leerkracht Marleen De Neve, heeft de wedstrijd Generation Euro Students’ Award gewonnen! Dit betekent dat ze op 8 en 9 mei een bezoek zullen brengen aan de Europese Centrale Bank in Frankfurt en dat de school een geldprijs van 1000 euro krijgt toegewezen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Europese Centrale Bank (ECB) en vindt plaats in zowat alle eurolanden. Het avontuur van het team ECBimSem begon in oktober met een kennisquiz. Hier behaalden ze meteen een monsterscore van 100%. De 20 beste teams werden voor de 2e ronde geselecteerd. In deze ronde moesten de leerlingen het monetaire beleid toelichten en daarnaast ook zelf een beleidsbeslissing voorstellen op basis van een macro-economische en monetaire analyse. Dit alles werd verwerkt in een creatief filmpje. Na de tweede ronde werden de 5 beste teams geselecteerd voor de finale.

Tijdens deze finale gaven de leerlingen een creatieve presentatie met toneel, videofragmenten, statistieken en een sterke inhoud. Nadien gaven ze aardig weerwerk op de pittige vragen van de jury. In deze jury zetelden onder andere een directielid van de nationale bank van België en de hoofdredacteur van het weekblad Trends.

De voorbereiding op deze drie selectieronden was intens maar die grondige voorbereiding toonde z’n nut: na de deliberatie koos de jury ECBimSem als winnende team. Naast een mooie geldprijs van 1000 euro voor de school en een boekenbon voor elk teamlid werd ook de hoofdprijs gewonnen: een reis van 2 dagen naar de hoofdzetel van de ECB in Frankfurt en een ontmoeting met voorzitter Mario Draghi.

Een dikke proficiat voor de leerlingen die dit hebben gepresteerd en eendikke pluim voor Marleen De Neve die de leerlingen zover heeft kunnenbrengen.