Niets zo motiverend voor het groepsgevoel als een ontspannende klasdag. De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de jaar kregen verschillende opdrachten die ze elk op hun eigen manier tot een goed einde moesten brengen. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden” en dat zie je ook aan deze foto’s! Lachende gezichten, groepsknuffels en gekke bekken. Deze uitstap was een succes voor de start van het nieuwe schooljaar!

Ontdek enkele opdrachten en leuke anekdotes van de klasdag

3HUWb en 3ECOb

Het was een ontspannende en leuke dag op de natuurcamping van domein Roosendael voor de leerlingen van 3HUWb en 3ECOb. Ze moesten elkaar dragen, geheime codes ontcijferen, in koor liedjes zingen en smullen van peperkoek. Al deze opdrachten kwamen altijd snel tot een goed einde, dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende leerlingen. De titularis en de co-titularis werden beloond met een groot dessertenbuffet door de leerlingen. Sommigen hadden de mama aan het werk gezet, anderen hun kleine zus. Een leuke attentie die (letterlijk en figuurlijk) in de smaak viel. Kortom, het was een knotsgekke dag met veel plezier dat de leerlingen van 3HUWb en 3ECOb zeker zal bijblijven. Een ideale start voor het nieuwe schooljaar!

1E

Tijdens een lange wandeling langs de Dijle en het Mechels Broek kregen de leerlingen van 1E een heel pak opdrachten voorgeschoteld. De leerlingen die de wandeling met wasknijpers aan hun kleding eindigden, werden “gestraft” door de rest van de dag vastgebonden te worden aan een klasgenoot. Ze maakten tijdens de wandeling ook een kleine tussenstop langs het huis van de broer van mevrouw Claes. Arme Wannes had namelijk zijn boterhammetjes thuis vergeten. Bedankt, broer! Het vervolg van de dag werd gevuld met groepsspelen, in goede banen geleid door de meter en de peter. Een zéér leuke dag, die net op tijd eindigde voor de regen met bakken uit de lucht viel!

2MWF/2LATA

De klasdag van 2MWF startte in Mechelen met een spannend stadsspel. De klas nam het op tegen 2LATA. Met alleen een oude GSM, een Chokotoff en wat raadselachtige opdrachten wisten ze als eerste hun schatkist te openen. De sleutel tot hun succes? Een vlotte samenwerking! In de namiddag werd er nog geravot op de grasvelden in de Nekker. Een leuke dag vol uitdagingen dat waarbij iedere leerling elkaar beter heeft leren kennen. De basis voor een superfijne klas!