Aanvraag inschrijving internaat

Heb je interesse in ons internaat? Wil je weten of er plaats is? Wens je graag meer informatie over onze school? Kamers? Activiteiten? Opvolging? Wij geven graag een antwoord op al je vragen. Laat je gegevens achter via ons online aanmeldformulier.

JA, IK WENS GRAAG EEN AANVRAAG IN TE DIENEN

Kennismaking en inschrijvingsprocedure

Het is niet gebruikelijk om de kandidaat-internen in te schrijven bij een eerste contact. Vooraf bezoeken de ouders met hun kind vrijblijvend het internaat en is er een gesprek met de internaatsdirectie. Daarvoor dient wel een afspraak te worden gemaakt.

Kostgelden 2021-2022

Voor het schooljaar 2021-2022 hanteren we een richtprijs van 2910 euro per jaar voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Voor onze internen van de lagere school hanteren we een richtprijs van 2820 euro per jaar.

Dit bedrag omvat de huisvesting op een eigen kamer, het gebruik van alle faciliteiten, de pedagogische begeleiding, toegang tot het internet, permanentie tijdens de nacht en alle maaltijden (eigen keuken). Het schooljaar loopt gedurende 10 maanden. In de zomer is geen internaatsgeld verschuldigd. De betalingen worden per trimester verrekend en opgestuurd bij het begin van elke periode.

Eventueel zakgeld voor versnaperingen (max. 5 euro), de extra internaatuitstappen (sport- en ontspanningsactiviteiten, excursies, film en cultuur) en buitengewone kosten (dokter, geneesmiddelen, kopies …) zijn niet inbegrepen in het kostgeld en worden apart verrekend.

We voorzien een korting voor wie bij ons een zus of een broer heeft op internaat.  Wie recht heeft op een schooltoelage (lagere school) krijgt ook vermindering.

Er wordt een inschrijvingskost van 250 euro gevraagd. De inschrijving (en de zekerheid van een plaats op internaat) is pas definitief na het betalen van dit bedrag. Dit bedrag wordt, na betaling van alle facturen, teruggestort indien de kamer in goede staat wordt achtergelaten.

De nodige informatie en betalingsvoorwaarden voor het internaat vindt u hier terug (2021-2022).

CONTACT

internaat@bimsem.be