Kennismaking en inschrijvingsprocedure

Het is niet gebruikelijk om de kandidaat-internen in te schrijven bij een eerste contact. Vooraf bezoeken de ouders met hun kind vrijblijvend het internaat en is er een gesprek met de internaatsdirectie. Daarvoor dient wel een afspraak te worden gemaakt.

Kostgelden 2020-2021

Voor het schooljaar 2020-2021 bedraagt de internaatsprijs 287 euro per maand voor leerlingen uit het secundair onderwijs.  Onze internen van de lagere school betalen 278 euro per maand.

Dit bedrag omvat de huisvesting op een eigen kamer, het gebruik van alle faciliteiten, de pedagogische begeleiding, toegang tot het internet, permanentie tijdens de nacht en alle maaltijden (eigen keuken). Het schooljaar loopt gedurende 10 maanden. In de zomer is geen internaatsgeld verschuldigd. De betalingen worden per trimester verrekend en opgestuurd bij het begin van elke periode.

Eventueel zakgeld voor versnaperingen (max. 5 euro), de extra internaatuitstappen (sport- en ontspanningsactiviteiten, excursies, film en cultuur) en buitengewone kosten (dokter, geneesmiddelen, kopies …) zijn niet inbegrepen in het kostgeld en worden apart verrekend.

We voorzien een korting voor wie bij ons een zus of een broer heeft op internaat.  Wie recht heeft op een schooltoelage (lagere school) krijgt ook vermindering.

Er wordt een inschrijvingskost van 250 euro gevraagd. De inschrijving (en de zekerheid van een plaats op internaat) is pas definitief na het betalen van dit bedrag. Dit bedrag wordt, na betaling van alle facturen, teruggestort indien de kamer in goede staat wordt achtergelaten.

Klik hier voor een meer getailleerd overzicht in pdf van de verblijfskosten, maaltijdprijzen en betalingsmodaliteiten voor het schooljaar 2020-2021.

INSCHRIJVINGEN INTERNAAT schooljaar 2020-2021

Een rondleiding en inschrijven kan, na afspraak via annick.beirinckx@bimsem.be, op maandag 22 juni 17 – 20 u, woensdag 24 juni 13 – 16 u., maandag 29 juni 10 – 17 u, dinsdag 30 juni 10 – 17 u., woensdag 1 juli 10 – 17 u., donderdag 2 juli 10 – 17 u, vrijdag 3 juli 10 – 17 u.

Contactgegevens:
Annick.beirinckx@bimsem.be: voor vragen betreffende organisatie en pedagogie
Dick.debacker@bimsem.be: voor vragen betreffende boekhouding/facturatie en infrastructuur