HOE INSCHRIJVEN?

STAP 1 – Je informeren

Een studiekeuze maak je niet zo maar. Daarom is het belangrijk dat je je goed informeert. Dat begint met het zoeken naar je interesses. Welke onderwerpen boeien je het meeste en in welk domein worden die behandeld? Vervolgens kijk je naar de finaliteit. Breng je kennis graag meteen in praktijk of ben je liever met abstracte en theoretische leerstof bezig is?

Heb je een of meerdere richtingen gevonden die je misschien wel iets lijken, dan is het tijd om een school te zoeken. Meestal begin je bij de website, al kan onze brochure ook een insteek zijn natuurlijk. Ontdek online om te zien of BimSem een school is waar jij je goed zou kunnen voelen. Dat is immers belangrijk.

Is er nog een infodag in de school van je voorkeur? Ga er dan zeker eens langs. Bezoek eventueel ook nog een andere school waar je de richting van jouw keuze kan volgen. Enkel zo weet je waar je school wil lopen!

STAP 2 – Je aanmelden

Aanmelden kan je in BimSem vanaf begin juni. Je meldt je aan door je gegevens en studiekeuze door te geven via het online formulier. De meeste leerlingen die naar BimSem willen komen, kunnen we een plaats aanbieden binnen onze school. Moest dat niet zo zijn, dan zullen we de leerlingen die zich eerst aangemeld hebben ook eerst contacteren. Daarom ben je er best zo snel mogelijk bij om je aan te melden via het online formulier.

Het formulier wordt opengesteld om 00.00 u. op 1 juni (dus in de nacht van 31 mei op 1 juni). Het is het moment van openen van dit formulier dat bepalend is. Neem dus rustig je tijd om het formulier in te vullen, het beïnvloedt uw plaats niet. Kijk zeker de telefoonnummers en e-mailadressen goed na!

Eind juni sturen we je nog een mailtje met de vraag je aanmelding te bevestigen. Zo weten we dat je ook na je examens in juni nog steeds interesse hebt om naar BimSem te komen. Ook leerlingen die zich in juli of augustus wensen in te schrijven, melden zich aan via het bovenstaande formulier.

STAP 3 – Je inschrijven

Op de laatste dag van het schooljaar laten de leerlingen die reeds in BimSem school lopen, weten welke definitieve studiekeuze ze naar volgend jaar maken. Als we dat weten kunnen we diezelfde avond bepalen hoeveel leerlingen we in elke richting kunnen inschrijven. Dat gaat best wel snel. Op 1 juli bellen we de kandidaten op om een afspraak te maken. Gelieve die dag dan ook bereikbaar te zijn. Kunnen we je niet bereiken, dan is het belangrijk dat je diezelfde dag nog voor 16.00 u. een afspraak vastlegt!

Hebben we op dat moment nog geen plaats beschikbaar, dan zetten we je op de wachtlijst en laten we je meteen iets weten als er toch nog een plaatsje vrij komt.

Beslis je in de zomermaanden om je in een studierichting in BimSem in te schrijven, dan moet je je nog steeds aanmelden via het aanmeldingsformulier (de rode knop hierboven). Als wij een plaats kunnen aanbieden dan contacteren wij je, anders brengen wij je op de hoogte van jouw plaats op de wachtlijst. Opgelet, de school is gesloten van 6 juli tot 16 augustus. Het kan dan wat langer duren voordat je reactie krijgt op de aanmelding van een nieuwe leerling.

Wij hopen samen met u om volgend jaar de school van uw zoon of dochter te mogen zijn!

INFOMOMENTEN 2de tot 6de jaar

De infodag van 8 mei 2021 is reeds achter de rug.