HOE INSCHRIJVEN?

STAP 1 – Je informeren

Een studiekeuze maak je niet zo maar. Daarom is het belangrijk dat je je goed informeert. Dat begint met het zoeken naar je interesses. Welke onderwerpen boeien je het meeste en in welk domein worden die behandeld? Vervolgens kijk je naar de finaliteit. Breng je kennis graag meteen in praktijk of ben je liever met abstracte en theoretische leerstof bezig is?

Heb je een of meerdere richtingen gevonden die je misschien wel iets lijken, dan is het tijd om een school te zoeken. Meestal begin je bij de website, al kan deze brochure ook een insteek zijn natuurlijk. Ontdek online om te zien of BimSem een school is waar jij je goed zou kunnen voelen. Dat is immers belangrijk.

Is er nog een infodag in de school van je voorkeur? Ga er dan zeker eens langs. Bezoek eventueel ook nog een andere school waar je de richting van jouw keuze kan volgen. Enkel zo weet je waar je school wil lopen!

STAP 2 – Je aanmelden

Aanmelden kan je in BimSem vanaf begin juni. Check de website om het exacte moment te weten. Je meldt je aan door je gegevens en studiekeuze door te geven via het online formulier. De meeste leerlingen die naar BimSem willen komen, kunnen we een plaats aanbieden binnen onze school. Moest dat niet zo zijn, dan zullen we de leerlingen die zich eerst aangemeld hebben ook eerst contacteren. Daarom ben je er best zo snel mogelijk bij om je aan te melden via het online formulier.

Eind juni sturen we je nog een mailtje met de vraag je aanmelding te bevestigen. Zo weten we dat je ook na je examens in juni nog steeds interesse hebt om naar BimSem te komen.

STAP 3 – Je inschrijven

Op de laatste dag van het schooljaar laten de leerlingen die reeds in BimSem school lopen, weten welke definitieve studiekeuze ze naar volgend jaar maken. Als we dat weten kunnen we diezelfde avond bepalen hoeveel leerlingen we in elke richting kunnen inschrijven. Dat gaat best wel snel. De volgende dag bellen we de kandidaten op om een afspraak te maken. Hebben we op dat moment nog geen plaats beschikbaar, dan zetten we je op de wachtlijst en laten we je meteen iets weten als er toch nog een plaatsje vrij komt.

INFOMOMENTEN 2de tot 6de jaar

Op zaterdag 8 mei 2021 voorzien wij een infomoment voor alle leerlingen van het 2de tot 6de middelbaar. Wij hopen deze infodag fysiek op de school te organiseren, maar kunnen daar momenteel nog geen zekerheid over bieden. Het verloop van de infodag, al dan niet digitaal, zal later op onze website bekend gemaakt worden.