Hieronder kan u alle vernieuwde studierichtingen voor de tweede graad in BimSem vanaf het schooljaar 2021-2022 ontdekken.

Elke infofiche bevat een beknopte uitleg van de studierichting en volgende onderverdeling:

  • Wie ben jij?
  • Wat leer je?
  • Wat kan je verder studeren?

Tot slot kan je rechts ook de lessentabel bekijken voor het 3de en 4de jaar. Klik op de titel van de studierichting om de infofiche te openen.

Bedrijf en organisatie

Vraag jij je soms af hoe je een succesvolle zaak kan opstarten? Wil je weten hoe ondernemers hun prijs bepalen, waarom de klant welbepaalde keuzes maakt en welke mogelijkheden internationale handel biedt? Wil je de tools in handen hebben om een bedrijf winstgevender te maken? Dan is bedrijf & organisatie, een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit, misschien wel een goede keuze voor jou!

Bedrijfswetenschappen

Heb je je al eens afgevraagd hoe een prijs tot stand komt? Wil je de werking van een onderneming onder de loop nemen en vraag je je af hoe de overheid en buitenlandse bedrijven invloed hebben op ons leven? Bedrijfswetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit die je aan de hand van concrete maatschappelijke problemen antwoorden geeft op deze vragen!

Economische wetenschappen

Heb je je al eens afgevraagd hoe een prijs tot stand komt? Wil je de werking
van een onderneming onder de loop nemen of vraag je je af hoe de overheid en buitenlandse bedrijven invloed hebben op ons leven? Economische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit die je antwoorden geeft op deze vragen!

Latijn

Heb je een passie voor de klassieke oudheid? Leer je graag de taal die aan de basis ligt van een grote groep moderne vreemde talen als Frans, Spaans en Italiaans? Bestudeer je graag teksten van denkers, strategen en politici van het Romeinse Rijk en wil je ontdekken hoe toen de fundamenten voor de hedendaagse samenleving werden gelegd? Dan ben jij voor Latijn, een sterk theoretisch studierichting in de doorstroomfinaliteit, in de wieg gelegd!

Moderne Talen

Ben jij graag met taal bezig is, zowel schriftelijk als mondeling? Boeien verschillende vormen van communicatie je? Wil je doorgronden hoe je taal kan gebruiken om genuanceerde standpunten te verduidelijken of mensen mee te slepen in een verhaal? Spreek je graag vreemde talen en wil je deze tot in de puntjes beheersen? Wel, dan is de richting moderne talen, een sterk theoretisch studierichting in de doorstroomfinaliteit, echt iets voor jou!

Maatschappij en welzijnswetenschappen

Deze richting is nieuw in ons aanbod. Een samenwerking met SNOR in Duffel. Je hebt interesse in het gedrag van de mens en in de hedendaagse samenleving? Sociologische en psychologische vraagstukken spreken je aan. Je wil graag onderzoeken welk maatschappelijke en persoonlijke problemen zich stellen en hoe die opgelost worden. Maatschappij en welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit die je aan de hand van concrete maatschappelijke problemen antwoorden geeft op deze vragen!

Humane wetenschappen

Je wil je kennis verruimen voor sociologie, psychologie, filosofie, kunst en geschiedenis? Je vraagt je af waarom een persoon zich op een bepaalde manier gedraagt en hoe samenlevingen zich kunnen organiseren? Humane wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit en misschien wel een goede keuze voor jou?!

Natuurwetenschappen

Heb je interesse in het probleemoplossend leren vanuit biologie, chemie en fysica in combinatie met een sterk pakket wiskunde? Wil je wetenschappelijke fenomenen onderzoeken en kijken welke mogelijkheden je wetenschappelijk inzicht biedt? Dan is natuurwetenschappen, een sterk theoretisch studierichting in de doorstroomfinaliteit, mogelijk een goede keuze voor jou!

Sportwetenschappen

Heb je interesse in het probleemoplossend leren vanuit de verschillende wetenschapsdomeinen? Wil je je tactische en technische talent in verschillende sportdomeinen versterken? Staat wetenschappen en sport centraal voor jou? Sportwetenschappen is een sterk theoretisch studierichting in de doorstroomfinaliteit die je een sterke wetenschappelijke basis geeft vanuit een sportieve invalshoek. Misschien is dit wel een richting voor jou?!

Sport

Heb je je al afgevraagd hoe je letterlijk het best uit de startblokken schiet? Wil je leren hoe je je sportprestatie vanuit wetenschappelijke inzichten kan verbeteren? Zou je graag een doordacht sportprogramma in elkaar steken voor een specifieke doelgroep? Ga je graag concrete uitdagingen aan? Sport, een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit, is misschien wel een goede keuze voor jou!