Concreet willen wij dit jaar met BimSem verzorgingsproducten inzamelen voor baby’s, kinderen en tieners die dan zullen worden aangeboden in het supermarktje. De inzamelactie zal plaatsvinden gedurende de periode van ma. 23 nov. tot ma. 14 dec.

Geheel in de lijn met ons opvoedingsproject hebben we in BimSem een lange traditie van solidariteit met mensen die het minder breed hebben dan wij, of ze nu aan de andere kant van de wereldbol wonen (derde wereldvastenactie) of in onze eigen stad (vierde wereld welzijnszorg). Daarom sponsoren we ieder jaar verschillende projecten in de Derde Wereld en werken we in de advent als aanloop naar Kerstmis ook rond welzijnszorg in Vlaanderen.

Dit jaar hebben we opnieuw besloten de plaatselijke Sint Vincentiusvereniging te steunen, een katholieke vennootschap van leken in dienst van noodlijdende medemensen, ongeacht hun ras, afkomst, godsdienst of overtuiging. Hun vrijwilligers bedelen gratis voedselpakketten, helpen bij administratieve problemen, doen aan schuldbemiddeling, bieden een luisterend oor, zoeken mee naar oplossingen, allemaal met de uiteindelijke bedoeling minderbedeelden beter in het maatschappelijk leven te integreren. Via een speciaal fonds steunen zij ook de schoolgaande kinderen uit probleemgezinnen financieel.

Dit jaar is de Sint-Vincentiusvereniging van start gegaan met het openen van een supermarktje waarin goederen tegen een lage prijs worden aangeboden. Kansarmen kunnen daar beperkte aankopen doen tegen lage prijzen doen in functie van het aantal gezinsleden. Twee keer in de week is dit supermarktje geopend.

Concreet willen wij dit jaar met BimSem verzorgingsproducten inzamelen voor baby’s, kinderen en tieners die dan zullen worden aangeboden in het supermarktje. Mocht u het project van de Sint-Vincentiusvereniging willen sponsoren, dan kan dat door de schenking van toiletartikelen zoals zeep, douchegel, shampoo, haargel, een kam, een borstel, tandpasta, deodorant… Gezien de feestperiode ook voor deze mensen in aantocht is, zijn wat feestelijkere producten zeer welkom.

De inzamelactie zal plaatsvinden gedurende de periode van ma. 23 nov. tot ma. 14 dec. U kan de artikelen gewoon met uw zoon of dochter meegeven en elke ochtend kunnen deze worden gedeponeerd in een doos die vooraan in het klaslokaal staat.
Wij danken u bij voorbaat in naam van de Sint-Vincentiusvereniging voor uw vrijgevigheid.