#hetzwartstezwart is het eerste overkoepelende artistieke cultuurproject van de Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Regio Mechelen.
Tijdens het schooljaar 2017-2018 reisde een heus ‘poëzieboek’ rond in de 10 secundaire scholen, waaronder BimSem. Leerlingen uit diverse richtingen mochten zich in het boek creatief uitleven. Het artistieke resultaat, gedichten, foto’s, tekeningen, filmpjes, kunstcollages … toont de meest diverse talenten van onze leerlingen. In september 2018 gaan de werfdeuren van het te renoveren Mechelse Predikherenklooster, vanaf nu gekend als ‘Het Predikheren’, tijdelijk open om het publiek kennis te laten maken met het gebouw. Tijdens dit evenement ‘Open Predikheren’ tonen we op de zolder van het klooster, waar o.a. de nieuwe jeugdbibliotheek zal gehuisvest worden, alle artistieke talenten van onze leerlingen uit de scholengemeenschap in #hetzwartstezwart. De tentoonstelling biedt een selectie van de gemaakte werken aan, het poëzieboek zelf én triggert de kinderen en jongeren met enkele leuke doe-activiteiten.

Praktisch:
Wanneer: 8-9 sept, 13-16 sept, 20-23 september 2018
Locatie: Het Predikheren | Zolder
Uur: 10 – 18u

We kozen voor de unieke en historische locatie namelijk Predikheren zodat jongeren, ouders, leerkrachten,… al een eerste blik kunnen werpen op de stedelijke bibliotheek die een prachtige parel vormt in onze stad. Hier gaan authenticiteit, literatuur en kunst hand in hand. Predikheren is op zich al een wonderbaarlijke belevenis en dat tezamen met al het creatiefs dat onze toekomst creëert…

Een echte aanrader dus!