Op donderdag 28 oktober ging de eerste BimSemBakt middagactiviteit door georganiseerd door mevr. Van den Driesschen. De middagactiviteit is nieuw in het project B-Art, een initiatief van leraren en ondersteunend personeel om tijdens de speeltijd een gevarieerd en leuk aanbod middagactiviteiten aan te bieden. Vandaag op het menu: Pumpkin spice mummy cookies!

Tijdens de eerste BimSemBakt hebben we naar aanleiding van Halloween Pumpkin Spice Mummy Cookies gemaakt.

Mevrouw Van den Driesschen gaf een demo hoe je zo’n koekjesdeeg maakt, deelde voorgebakken koekjes uit en liet ze vervolgens door de leerlingen decoreren in een griezelige mummy. Het verse deeg werd afgebakken in onze eigen BimSemkeuken en verdeeld onder de leraren en team keuken. Na elke les krijgen de leerlingen een bakfiche mee naar huis waarmee ze zelf aan de slag kunnen om te bakken. De foto’s van thuis kunnen de leerlingen dan delen met #bimsembakt @bimsem2800 op onze instagrampagina.

Wil jij thuis ook aan de slag gaan met de bakfiche en deze lekkere koekjes leren bakken? Ontdek het recept hier en deel je foto’s met @bimsem2800.

Nog enkele tips van mevrouw Van den Driesschen:

  • Je kan dit deeg ook een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren
  • Bewaar je afgebakken koekjes in een goed afgesloten doos en stop er enkele suikerklontjes bij (zo blijven ze extra krokant)
  • Verdubbel het recept als je graag voor kerst een gemberkoekenhuisje wil maken!

Weetje:

Wist je dat mevrouw Van den Driesschen in 2018 Bake Off Vlaanderen gewonnen heeft en je meer van haar baksels kan ontdekken op haar website: www.julievandendriesschen.com of www.njam.tv