Midden mei beginnen in onze school traditioneel de triatlonkriebels de kop op te steken. Op woensdag 17 mei werd ook dit schooljaar gestreden voor de titels van beste triatleet individueel of per ploeg van Bimsem.

 

Twee tendensen waren duidelijk aanwezig. Eén een aanzienlijk toename van het aantal individuele deelnemers, wat wij uiteraard enkel kunnen toejuichen. Twee een verschuiving van deelname van ploegen van de tweede en de derde graad naar ploegen van de eerste graad. Onze eerste- en tweedejaars waren deze keer zwaar in de meerderheid wat ook erg positief is. Met temperaturen van boven de dertig graden en een blauwe hemel waanden de toeschouwers zich eerder op de Iron Man Van Hawaï dan op de parking van de Nekkerhal. Het zwoele weer was zeker niet bevorderlijk voor toptijden … daarvoor was het veel te heet … overvloedig drinken was zeker aan te raden. Enkel de zwemmers hoorden we niet klagen over de hitte … voor hen was de zwemproef van 500 meter een welgekome verfrissing. Mr. Mannaerts, een pas dit schooljaar aangeworven chemieleraar, bewees uit het juiste sportieve hout gesneden te zijn. Hij kwam als eerste uit het water na 6 minuten en 21 seconden, een knappe tijd. Het is voor het eerst in de meer dan dertigjarige historie van onze schooltriatlon dat een leerkracht het zwemonderdeel het snelst af weet te leggen. Tijdens de fietsproef was het naast de spannende strijd van de eerstejaarsploegen vooral genieten van een zwaar bevochten duel tussen Mr. Van der Sanden en Mr. Wauters die de 20 kilometer aflegden tegen een ijzingwekkende snelheid van om en bij de 40 kilometer per uur.

Enkel in de sprint moest Mr. Wauters het hoofd buigen. Mr. Van der Sanden zegevierde maar beet voor het zoveelste jaar op rij zijn tanden stuk op de toptijd van Thomas Moyson uit 2005, al kwam hij met 30 minuten en 10 seconden slechts 13 seconden te kort. Bij het lopen stond er geen maat op Mr. Wauters die met een in de gegeven omstandigheden fraaie tijd van 19 minuten op 5 kilometer alle andere deelnemers ruim achter zich liet. Hierdoor kroonde hij zich tot individuele eindwinnaar in een tijd net boven het uur: één uur en drie seconden. Zijn tweede individuele overwinning maar nog ver van het record van Mr. Meeus, die zeven maal op het hoogste schavot stond. Beste ploeg dit jaar werd gevormd door Aaron Coppens uit 3SPWE, die zwom en fietste en Elias Herz uit 3ECO die liep. Hun tijd: één uur, 3 minuten en 29 seconden. Bij onze eerstejaars ging de overwinning naar een ploegje van 1G: zwemmer Maysame Belmati, fietser Senne Kokken en loper Wiebe Standaert in één uur, 16 minuten en 4 seconden.

Een namiddag sportief enthousiasme met knappe prestaties … ook de directie was present en zag dat het goed was…