Meer dan 40.000 lopers hebben zondag 22 april deelgenomen aan de 33ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon, hét nationale loopevenement bij uitstek.. De zon lokte ook tienduizenden toeschouwers en supporters naar Antwerpen. Tegelijkertijd maakt de zon dit voor de lopers ook een heel lastige editie.
Op de Short Run 5 km, goed voor ruim 6000 deelnemers en met startschot om 12u, liep de chrono voor 11 van onze leerlingen. De populairste afstand is en blijft uiteraard de 16 km, de 10 Miles dus. Ruim 28.000 sportievelingen schreven zich in voor de meest tot de verbeelding sprekende loopwedstrijd van het land, met de passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel als spectaculairste blikvangers. Om een vlotte doorstroming te garanderen werden de deelnemers net zoals de voorbije jaren ingedeeld in drie startwaves. Leerlingen en leerkrachten ten lande werden ingedeeld in de derde wave, met startschot om 15u30.

Omwille van de voor april ongewoon hoge temperaturen werd alle deelnemers van de 10 Miles onderweg door de organisatie, in overleg met de hulpdiensten, op het hart gedrukt om het rustig aan te doen en geen risico’s te nemen en niet alles op alles te zetten om een snelle tijd te willen neerzetten. Rustig genieten van de unieke sfeer en rustig uitlopen was het devies. Voor alle deelnemers van onze school een geslaagde trip richting Antwerpen!

Deden voor onze school mee aan de 5km:
Eerstejaars: Verdier Nicolas, Van Kerckhoven Siemen, De Smedt Jarne (en papa)
Derdejaars: Wauters-Verbeke Joran
Vierdejaars: Crauwels Yentle, De Munter Céline, Vancraenenbroeck Fien, Aguirre Colorado Jennifer, Shako Valérie en Verhulst Stefanie
Deden voor onze school mee aan de 10 Miles:
Leerkrachten: Van Dyck Jeroen, Van Soest Raf, Wauters Kristien (en zoon Stan), Maris Kristien en Heyerick Laura
Tweedejaars: Wiebe Standaert
Derdejaars: Baetens Jany, Leonard Meyers, Van Nieuwenborgh Angelo
Vierdejaars: Berings Bereket
Vijfdejaars: Poelmans Robin, Frauke Decat (en papa Wouter)
Zesdejaars: Notebaert Jozefien

Proficiat! Op naar volgende editie op zondag 28 april!