Op woensdag 15 mei mochten onze meisjes scholieren aantreden in de Vlaamse eindronde basket. Plaats van gebeuren: Winketkaai Mechelen. We speelden bijgevolg min of meer een thuiswedstrijd.

De tegenstander in de halve finale was meteen een kanjer van formaat: GO! Pegasus uit Oostende. Dit team bestond volledig uit meisjes die deel uitmaken van de U16 en U19 van Basket Club Oostende, een nationale topploeg. Deze meisjes spelen bijgevolg elke week samen basket. Het team heeft bovendien dit jaar in April ons land mogen vertegenwoordigen op de ISF, de International Schoolsport Federation, in Griekenland. Een
tegenstander om u tegen te zeggen. Die ploeg kwam toe met een volle bus in officiële outfit. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze meisjes het terrein betraden met knikkende knieën. Na een vroege kloof hielden de meisjes lang gelijke tred met de sterke tegenstander. Onder impuls van een hardwerkende en secure guard, Nieka, kwamen onze speelsters geregeld tot scoren en werd de kloof steeds verkleind. Toch moesten ze finaal het onderspit delven met het kleinste verschil van twee punten: 39-41.
In de wedstrijd om het brons was het Sint-Gertrudiscollege uit Wetteren een maatje te klein. Onze meisjes kwamen allemaal vlot op dreef en met Mette en Marie-Ange onder de korf waren we helemaal baas. Via 30-6 aan de rust werd het uiteindelijk 66-28.

Na deze machtige overwinning had iedereen het gevoel dat er veel meer in zat. Jammer dat we onmiddellijk tegen Oostende uitkwamen. Grote voordeel: aangezien de oudste speelsters in het 5e jaar zaten, kunnen we volgend jaar gewoon opnieuw! 

Een dikke proficiat en merci aan Nieka Coryn (5WEWB), Charlotte De Kimpe (5SPWE), Charlotte Van der Heyden (5SPWE), June Coppens (4LATB), Marie-Ange Ndayisaba (4HUWA), Emma Verheyden (3LATB) en Mette Van der Stichelen (2MWI).

Voor verslag: De Borger D. en Van der Meulen P.