Algemeen directeur Rob Vanderbeek werd op woensdag 29 mei tijdens de talentapotheose uitbundig gevierd. Hij gaat BimSem, na een carrière van liefst 38 jaar, verlaten. Hij zal zich tijdens zijn welverdiend pensioen vooral toeleggen op zijn favoriete hobby’s: gidsen in Mechelen stad en zingen in het Onze-Lieve-Vrouwkoor. Lees meer over zijn loopbaancarrière.

Met 25 jaar directeurschap is Rob de directeur met de langste staat van dienst in het secundair onderwijs in de Mechelse regio en de ruime omgeving. Weinigen hebben het hem voorgedaan.

Rob werd leraar in het toenmalige Klein Seminarie in 1982. Op 1 september 1994 werd hij adjunct-directeur. Hij bleef zo’n 10 jaar verantwoordelijk voor de leerlingen van de eerste graad. Daarna werd hij eindverantwoordelijke van de tweede graad. Op 1 september 2014 werd Rob algemeen directeur van de school en kreeg hij daarnaast ook de leerlingen van de derde graad onder zijn hoede.

Zo’n speciale gebeurtenis mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan en vereiste een passende viering. In BimSem werden dan ook al lang in het grootste geheim plannen gesmeed om Rob Vanderbeek een spetterend afscheidsfeest te geven. Dit afscheidsfeest vond plaats op woensdagvoormiddag 29 mei tijdens de zogenaamde ‘talentenapotheose’. Dat is traditioneel het jaarlijkse feest waarop alle leerlingen die zich op een of andere manier buiten het ‘gewone’ les volgen het voorbije schooljaar onderscheidden, gehuldigd worden. Alle leerlingen en personeelsleden verzamelden op de speelplaats Zandpoortvest voor een wervelende ‘show’ met als voornaamste ingrediënten: vaandelzwaaiers, dans, turnen, muziek, het uitreiken van de bekers aan de verdienstelijkste leerlingen die zich onderscheiden hebben én natuurlijk onze jaarlijkse competitie hoogspringen. Tijdens de ‘talentenapotheose’ worden ook de cheques uitgereikt met de bedragen die de leerlingen inzamelden tijdens de vastenacties voor projecten in de Derde Wereld.