Op woensdag 26 april trokken negen leerlingen naar Hulshout voor het provinciaal kampioenschap atletiek o.l.v. Mevr. Hendrickx. Na een fikse hagelbui iets buiten Mechelen, kwam de zon ons aarzelend vergezellen. Toen reeds werd duidelijk dat niet de weergoden, maar wijzelf het mooie weer zouden moeten maken! En zo geschiedde. Goud, zilver, brons: you name it!

Benjamin Meyers (4LOSP) verdedigde zijn kogelstoottitel bij de cadetten met glans: een meter verder dan vorig jaar, 12m61 en met lengten voorsprong op de concurrentie. Een ander goudhaantje is verspringer Jolan Jacobs (5LOSP), die de 6m een eindje achter zich liet (6m24). Knap en onverwacht 2e was Mattis Foubert (6LOSP) die zich ‘versprong’ en 5m90 verder landde! Ook de 100m spurt bij de scholieren was een BIMSEM-aangelegenheid: Sven Van den Berg versloeg met ruime marge het hele deelnemersveld en, zoals bleek uit de fotofinish, zelfs zijn eigen schaduw (met 10”80)! Een dikke proficiat ook voor Sven. Even verdienstelijk spurtte Louie Leue (5LOSP) zich naar de derde plaats op de 100m in een tijd van 11”80 . Ook Mattis Foubert wist zich te plaatsen voor de finale (en werd knap 6e in 12”14). En Mevrouw Hendrickx zag dat het goed was. Een pluim ook voor onze kadetten Elias Herz, Jari Jacobs, Tim Collignon, Max De Borger,. Ook Dirk De Borger, oud-collega en jarenlang sterkhouder van de schoolsport te BimSem, genoot zichtbaar van het hele gebeuren en de sportieve prestaties! Als orgelpunt wonnen onze scholieren met ettelijke seconden voorsprong de 4x100m aflossing. Moe maar voldaan keerden onze atleten rond 18u30 Mechelenwaarts, maar niet om te rusten: ’s anderendaags was het namelijk toets- of examentijd voor Wiskunde of Bewegingsagogiek, of hoe het leven van een sportman hard kan zijn…