Dinsdagavond 7 maart 2017 werd een lezing gegeven door griepcommissaris Marc Van Ranst over het gevecht tegen virus én onrecht. Deze avond werd ingericht door de SG Regio Mechelen in de podiumzaal van het Sint-Romboutscollege. De lezing was bedoeld voor leerkrachten, leerlingen van de derde graad en ouders. Voorafgaand werd een wedstrijd uitgeschreven voor alle leerlingen van de derde graad. Hun opdracht was om in een tekst van 2 pagina’s uit te leggen waarom wetenschappen belangrijk zijn om te komen tot een betere wereld. Uit de inzendingen werd de beste tekst geselecteerd door Prof. Van Ranst zelf. Na de inleiding door de directeur van de SG Duhamel kreeg de winnaar de eer zijn eigen geschreven tekst voor te lezen. De genomineerde winnaar werd Sander Pouliart 6 HUWA! Sander mocht nadien zijn prijs in ontvangst nemen van Prof. Van Ranst nl. een vriendenabonnement van Technopolis en vier tickets voor de bioscoop. Zijn trotse leerkracht Natuurwetenschappen mocht ook even mee op de foto! Nogmaals dikke proficiat aan Sander!