Van 26 januari t.e.m. 1 februari vond in Vlaanderen en Nederland de poëzieweek plaats. Deze week ging ook in BimSem niet onopgemerkt voorbij. Zo droegen leerkrachten gedurende de hele week tijdens de middagpauze in de schoolbib hun favoriete gedichten voor. Tijdens de lessen Nederlands werd extra aandacht aan poëzie besteed en er werd een heuse gedichtenwedstrijd georganiseerd rond het thema van deze poëzieweek: humor.

Een jury van taalleerkrachten boog zich over de talrijke inzendingen. De drie winnende gedichten willen we jullie niet onthouden.

tessa-lambrechts-1lat
Uit het juryrapport:
‘Op verplichte dagen (schooldagen denken wij dan) een stiekem moment de zon op je gelaat laten schijnen en zo aan de klasdrukte ontsnappen om van dat stiekem moment een heerlijk moment van rust te maken’ – een o zo prachtige beschrijving van een stiekem moment voor jezelf in alle klasdrukte. Proficiat en dankjewel aan Tessa Lambrechts uit 1LATB!

noor-sulaiman-1latc
Uit het juryrapport:
Binnen het thema ‘Humor’ in de poëzie is het gedicht over ‘het zusje van Blauw’ een subtiele observatie van een klein spelmoment in het leven van een kind. Bij je inleving in dat kinderlijke spelgevoel word je als lezer/luisteraar galant op het verkeerde been gezet met een even eenvoudige als meesterlijke twist in de slotregel. Proficiat en dankjewel aan Noor Sulaiman uit 1LATC!

lenka-buggenhout-3huwb
Uit het juryrapport:
Een sterke, weliswaar verontrustende compositie van een moment van wanhoop. Hoewel het in eerste instantie erg pessimistisch aanvoelt en het je licht ongemakkelijk maakt, bieden sterke versregels als ‘dode herinneringen, te levendig om vergeten te worden’ een aanzet tot troost vanwege het herkenbare in een moment van zwakte dat we allemaal wel eens kennen. Proficiat en dankjewel aan Lenka Buggenhout uit 3HUWB!

Alle inzendingen zijn gebundeld en de leerlingen kunnen ze inkijken in de BimSemBib.