Met de jaarlijkse eTwinning Awards bekroont EPOS vzw de meest innovatieve en grensverleggende projecten in Vlaanderen.  Dit jaar vallen er negen Vlaamse projecten in de prijzen, waaronder BimSem met als projectbegeleider Koen Van den Noortgate.

Met de hulp van enkele enthousiaste leerlingen behaalden zij vorige week de aanmoedigingsprijs met hun project Nationalism in the 19th Century France and Belgium. De jury was onder de indruk van de inzet van de leerlingen, de kwaliteitsvolle eindproducten en de behaalde leerresultaten. De opzet van dit project was om na te gaan hoe het nationalisme in de 19de eeuw zich ontwikkelde in België en Frankrijk en hoe dit nationalisme mee tot de Eerste Wereldoorlog heeft geleid.

2016 awards van den noortgateVan buitengewoon onderwijs tot beroepsscholen. Van wiskunde, taal tot geschiedenis. De meest uiteenlopende thema’s en doelgroepen komen aan bod in deze projecten waar samenwerking, veilig omgaan met (sociale) media en ICT, creativiteit, kritische zin en taalverwerving centraal staan.

Via deze weg willen we onze leerkracht Koen Van den Noortgate en de betrokken leerlingen van harte feliciteren met de prijs!

IMG_9918