Nog even genieten van de vakantie en dan kun je je echt ‘leerling van BimSem’ noemen! Voorwaar een titel om trots op te zijn! We verwachten je op 1 september voor je eerste schooldag in het secundair. Nu de eerste schooldag nadert, geven wij graag een antwoord op enkele praktische vragen voor onze nieuwkomers van het eerste jaar!

clock-157400_1280Om hoe laat en waar word ik verwacht en wanneer eindigt die eerste schooldag?

Jouw eerste schooldag start om 8.30 u., maar de schoolpoorten zijn al geopend vanaf 8.00 u. Je eerste schooldag eindigt om 16.00 u. Je komt de school binnen via de hoofdingang aan de Bleekstraat 3. Leerkrachten van het eerste jaar staan jou daar op te wachten.

book-25155_1280Hoe geraak ik aan mijn boeken?

De boekenverkoop gebeurt al eind augustus. De eerstejaars worden hiervoor op vrijdag 26 augustus op school verwacht. Je hoeft geen afspraak te maken voor de boekenverkoop. De school is geopend van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 14.00 u. tot 18.00 u. 

Je komt dan best met een van je ouders of een ander familielid, want de werkboeken moeten meteen betaald worden (Bancontact is mogelijk). Daarna breng je je werkboeken onmiddellijk naar je klas. Zo hoef je ze niet mee te zeulen op je eerste schooldag.  In je klaslokaal liggen ook jouw leerboeken (die je huurt van de school), jouw mappen, toetsenmap en schoolagenda klaar. Kortom, alles wat je nodig hebt om een goede start te maken!

Lukt het jou niet om op 26 augustus langs te komen, dan kan het ook nog op zaterdag 27 augustus van 9.00 u. tot 12.00 u. Interne leerlingen kunnen hun boeken afhalen op woensdag 31 augustus van 18.00 u. tot 21.00 u.

backpacks-1298160_1280Moet ik dan nog iets meebrengen op 1 september?

Je boekentas of rugzak, natuurlijk. En daarin: je pennenzak, een blaadje papier, je brooddoos en een drankje voor ’s middags (niet voor internen), eventueel: een stuk fruit of een koek voor de voormiddagspeeltijd. Al de rest laat je thuis. Je bijna lege boekentas zal ’s avonds immers goed gevuld zijn met school-boeken. Al zullen we er (streng) op toekijken dat je die eerste schooldag niet te zwaar beladen naar huis gaat!

 

Mijn ouders zijn nieuwsgierig (die ouders toch…). Worden zij ook op school verwacht?

Ja, maar niet op 1 september. Natuurlijk mogen ze jou naar school brengen en aan de schoolpoort afzetten, maar dan vertrouwen ze jou toe aan jouw leerkrachten. Voor hen is er een kennismakingsavond voorzien op woensdag 7 september om 19.30 u. Die avond mogen ze even op jouw schoolbank zitten. Je kunt hen zeker aanraden om deze datum alvast in hun agenda te noteren.