Donderdag 8 juni onder een stralende zon trokken de jaren één tot en met vier op sportdag. Het eerste jaar bezette alle sportterreinen en sportzalen op school, het tweede jaar maakte gebruik van het spectaculaire hindernissenparcours in Rijmenam, het derde jaar ging sporten op de Nekker en het vierde jaar was sportief bezig in de schaduw van de abdij van Tongerlo.

Eerste jaar

Na een gezond ontbijt op school maakten de leerling kennis met verschillende activiteiten.  Een behendigheidsparcours op de fiets, wandelen op een slackline, zelf overheerlijke smoothies maken, een wedstrijd honkbal of hockey, een kennismaking met freerunning,…en nog veel meer. Iedereen genoot er met volle teugen van omdat we zeker ook het weer aan onze zijde hadden. Bedankt aan alle enthousiaste deelnemers en begeleiders!

Tweede jaar

Op donderdag 9 juni trokken we naar naar het Weyneshof met ons volledige 2de jaar. Het werd een dag vol klimmen, klauteren en behendigheid. Heel wat leerlingen hebben hun grenzen verlegd. De leerlingen waagden zich op de hindernissen in de hoogte, maar ook boven het water was het niet altijd even makkelijk. Het was dan ook steeds spannend of je droog of nat aan het einde van de hindernis zou geraken. Gelukkig konden we genieten van een zonnige, warme dag waardoor we extra veel “zwemmers” hadden. 2D sprong er bovenuit, met slechts één droge leerling. Zelfs de begeleidende leraar moest eraan geloven. Al weten we dat er een paar helpers in het spel zaten…  Om 15.15 u. sloten we deze geslaagde dag terug af zodat we aan onze reis richting Mechelen konden beginnen.

Derde jaar

Onze jaarlijkse sportdag in het 3de jaar ging traditiegetrouw door in het provinciaal domein De Nekker. De voorbije 3 jaar hadden we reeds geluk, maar ook dit jaar was de zon van de partij! Elk van de 10 groepen kreeg een eigen pakketje aangeboden van 5 verschillende sporten. De leerlingen konden op voorhand kiezen voor klassiekers zoals voetbal, hockey, tennis, kajak en hip-hop. Minder gekende sporten waren tjoekbal, SUP en kickbox. Ook meer spel-activiteiten zoals teambuilding en ruige spelen werden aangeboden.

Onder de bakkende zon was er een enorme inzet en veel spelvreugde. Wanneer het dan toch echt te warm werd, zorgden de watersportmonitoren voor de nodige verfrissing. Een dag waar iedereen van heeft genoten! Bedankt voor jullie enthousiasme!

Vierde jaar

Ze waren met 170, de vierdejaars, om naar jaarlijkse gewoonte hun sportdag door te brengen in het Sporta-centrum van Tongerlo. In groepen van 20 werkten ze in een doorschuifsysteem van 40 minuten zes sportactiviteiten af. Ze hadden dat pakket zelf kunnen samenstellen en er was keuze uit lacrosse, airtrack, dans, ultimate frisbee, aardbal, tag-rugby, krachtbal, veldhockey, BMX, touwenparcours op grote hoogte en beachvolley. Vermoeiend, zeker omdat het erg warm was maar de reacties achteraf waren unaniem positief.