Op woensdag 3 februari zakten we met een sterke, zestienkoppige delegatie atleten van onze school af naar Gent voor het Vlaams kampioenschap indoor atletiek. Plaats van gebeuren was de prachtige topsporthal aan de watersportbaan, de enigste overdekte atletiekpiste van België.

Iedereen mocht deelnemen aan twee nummers, te kiezen uit 60 meter, 200 meter, 800 meter, 1500 meter, hoogspringen, verspringen en kogelstoten. Onze leerlingen behaalden zonder meer prima resultaten met verschillende ereplaatsen op deze sterk bezette meeting. Nagenoeg de gehele Vlaamse atletiektop tekende immers present. Het boegbeeld van onze delegatie, Sven Van den Bergh van 5WEWB, stelde niet teleur. Hij snelde naar de Vlaamse titel op de 200 meter in een voor hem persoonlijke besttijd van 22.71, na een matige start maar met een fantastische remonte tijdens de laatste 100 meter.

Later op de namiddag behaalde Sven bovendien nog een bronzen plak op de 60 meter. Tevreden keerden we BimSemwaarts en de leuke, aangename namiddag maakte het late uur van aankomst in Mechelen (19.20uur) ruimschoots goed. We kijken al uit naar de outdoor-kampioenschappen.