39 000 deelnemers geteld over alle disciplines heen namen zondag 17 april deel aan ’s lands populairste loopevenement. Het leeuwendeel, zo’n 26 700 lopers, kwam zoals gebruikelijk aan de start van de 10 Miles. Ook onze school zakte, samen met de buren van het Sint-Romboutscollege, met een delegatie van leerlingen en leerkrachten af naar Antwerpen om er deel te nemen aan de 10 Miles en de Short Run.

Om 12 u. ‘s middags namen 9 deelnemers van BimSem deel aan de 5 km, hierbij vergezeld van 4 meisjes uit het college. Onder een stralend zonnetje mochten dan om 16 u. de deelnemers aan de 10 Miles van start gaan in wave 3. Hier nam BimSem met 21 vertegenwoordigers aan deel, het college stuurde 18 deelnemers. Ook dit jaar lagen De Kennedytunnel, de Bolivartunnel en de Waaslandtunnel op het parcours van de 10 Miles, met zeker die laatste als kuitenbijter voor sommige reeds zeer vermoeide leerlingen. Alle deelnemers werden aangevuurd door een zee van supporters langsheen het parcours.

In de uitslag eindigde BimSem als 16de secundaire school in het bedrijvenklassement, het college kaapte zelfs een 9de plaats weg. Speciale dank aan de organiserende leerkracht Meneer Van Broeck en de begeleidende leerkrachten Meneer Van Der Meulen, Meneer Wauters, Directeur Huyghe en Mevrouw Torfs voor BimSem!

Op naar 23 april 2017 voor een volgende editie!